Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Graspop Metal Meeting 2016 - Προετοιμασια/προγραμματισμος


Οδηγίες προς ναυτιλομένους- Προγραμματισμός ταξιδίου




Σε αυτή την υποενότητα αναφέρονται λίγα βασικά πράγματα για τον προγραμματισμό του ταξιδίου και θα βοηθηθούν πιστεύω αρκετοί που, είτε δεν έχουν συμμετέχει ποτέ σε ανάλογου βεληνεκούς φεστιβάλ εξωτερικού, είτε θα βρουν 2-3 ενδιαφέροντα στοιχεία για το Graspop Metal Meeting.

Ξεκινώντας από την εξασφάλιση εισιτηρίου για το 4ήμερο, το combi ticket όπως συγκεκριμένα λέγεται, υπήρχε διαθεσιμότητα 2 μήνες πριν για τα κανονικά εισιτήρια των 195 αλλά τα VIP tickets ήταν sold-out. Ta τελευταία σου έδιναν πρόσβαση σε ειδικό χώρο στην αριστερή άκρη του συναυλιακού χώρου αλλά από ότι είδα από κοντά, παρόλο που είχες την άνεση σου σε τραπεζάκια, σταντ καρέκλες κτλ. δεν ήσουν και πολύ κοντά στις κεντρικές σκηνές όπου διαδραματιζόταν το «έργο» αλλά παρακολουθούσες κυρίως από τις γιγαντοοθόνες. Τα κανονικά combi εισιτήρια, παραδόξως, ήταν διαθέσιμα ακόμη και λίγες ημέρες πριν το γεγονός αλλά είχαν εξαντληθεί τα μονοήμερα. Το όποιο εισιτήριό σου το παρήγγειλνες ηλεκτρονικά και εύκολα το εκτύπωνες και δείχνοντας αυτό στην 1η είσοδο έπερνες το αντίστοιχο βραχιολάκι πρόσβασης. Εισιτήριο λοιπόν Οκ.
Τα αεροπορικά εισιτήρια, το αργότερο 2-3 μήνες πριν την πτήση, ήταν σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορείς να ταξιδέψεις με επιστροφή στο Βέλγιο ακόμη κοντά στα 100€, αρκεί να το κλείσεις το νωρίτερο δυνατό, όπως ισχύει για όλες τις πτήσεις φυσικά. Οι προτεινόμενες πόλεις-αεροπορικοί προορισμοί με κοντινή, σχετικά, πρόσβαση στο Dessel είναι οι Βρυξέλλες (κεντρικό αεροδρόμιο και Σαρλερουά), το Αντβερπ αλλά και το πολύ κοντινό του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία. Εγώ συγκεκριμένα λόγω ειδικής κατάστασης (διανυκτέρευση σε συγγενή στην Γερμανία) επέλεξα να πετάξω για Dusseldorf νοικιάζοντας αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μου από εκεί.
Η απόσταση έως το Dessel είναι 150 χλμ τα οποία διανύεις άνετα σε 1,5 ώρα (εκτός ωρών αιχμής) και φυσικά δεν υπάρχουν σύνορα, τελωνεία, διόδια κτλ για να μπλέξεις. Η ενοικίαση αυτοκινήτου ενδείκνυται ειδικά εάν είστε ακόμη και 2 άτομα αφού δεν μπλέκεις με λεωφορεία, τρένα κ.α. και κάνει εύκολη την πρόσβαση από και προς το φεστιβάλ αναλογιζόμενοι και ότι ειδικά μετά το τέλος την κάθε ημέρας είναι πολύ δύσκολο και κοστοβόρο να επιστρέψεις στην βάση σου. Αυτό βέβαια δεν ισχύει εάν μένεις σε σκηνή κοντά στον συναυλιακό χώρο.

Στο Graspop οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει πολύ κοντά μια μεγάλη έκταση για κάμπινγκ με δίκη σου σκηνή/τροχόσπιτο αλλά και μικρά ξύλινα σπιτάκια 6-8 ατόμων τα οποία νοικιάζεις πακέτο. Η τελευταία επιλογή πάντως φαίνεται πολύ καλή αν είστε έστω και 3-4 άτομα και με λίγα ευρώ παραπάνω κοιμάσαι σαν άνθρωπος. Για όσους δεν το έχουν κάνει, είναι άλλο το κάμπινγκ στην Ελλάδα και άλλο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες είναι τελείως διαφορετικές και το χειρότερο, η βροχή είναι πολύ πιθανό να σε υποχρεώσει να μένεις 3 ημέρες μέσα σε βούρκο, πράγμα που συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν και βρισκόμασταν προς τα τέλη Ιούνη! Επομένως η διαμονή σε τουλάχιστον τύπου hostel κατάλυμα ή τροχοβίλες (υπάρχουν αρκετές σε παραλίμνιες περιοχές αλλά προϋποθέτει να έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο) καλό θα ήταν να κλειστούν τουλάχιστον 2-3 μήνες νωρίτερα για να βρείτε σχετικά κοντά στo Dessel και σε λογική τιμή.Η δική μου διαμονή κλείστηκε στο Hasselt, περίπου 50 χλμ νότια του Dessel σε ολοκαίνουργιο και αρκετά οικονομικό hostel. Δεν συστήνεται δε, η διαμονή σε μακρινότερο μέρος γιατί, όσο καλό και να είναι το βέλγικο οδικό δίκτυο, η κούραση της επιστροφής θα είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι θα είστε όλη την ημέρα στο πόδι!
Θεωρώ άκρως χρήσιμη μια καλή οργάνωση και προετοιμασία μιας «γεμάτης» ημέρας με την ετοιμασία ενός κανονικού σακιδίου πλάτης με τα απαραίτητα που θα σας  σώσουν εξοικονομώντας σας και χρήματα. Ένα κανονικού μεγέθους back bag λοιπόν που θα παίρνετε μαζί σας κάθε ημέρα εντός του φεστιβάλ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο εάν περιέχει τα εξής:

  •  Ένα μπουκάλι νερού 1,5-2,0 lt τουλάχιστον
  • 2ο t-shirt
  • Aδιάβροχο ελαφρού τύπου
  • Μια μονή κουβέρτα λεπτή
  • Μερικά υγρά μαντηλάκια καθαρισμού (όπως π.χ. τα διαφημιστικά που δινουν στα εστιατόρια/ταβέρνες κτλ)
  • 2ο ζευγάρι κάλτσες
  • Αδιάβροχα παππούτσια, μποτάκια ή αρβύλες κατά προτίμηση (ασχέτως καλοκαιριού)
  • Μπισκότα γεμιστά
  • Πατατάκια κατά προτίμηση Pringles λόγω της μικρής συσκευασίας
  • 2-3 σαντουιτσάκια που θα φτιάξετε εσείς
     Προσοχή μην πάρετε μαζί σας αλκοολούχα ποτά ή και αναψυκτικα γιατι τα πετάτε στον κάδο, δεν μπαίνουν μέσα ενώ αν έχετε κάτι πολύτιμο που δεν θελετε να πάρετε μέσα μαζί σας και αξίζει πάνω απο 20-25€ , μπορείτε να νοικιασετε και να το ασφαλίσετε σε lockers που κλειδώνουν λιγο πριν την είσοδο σας στο χώρο (τοσο κοστιζει ενα μικρο ντουλαπι ανα ημερα...)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Graspop Metal Meeting 2016: Γενικά για το φεστιβαλ

Η σκέψη τριβέλιζε το μυαλό εδώ και ένα χρόνο, η δε τελική απόφαση πάρθηκε 2 μήνες πριν το μεγάλο γεγονός αφού οι οικογενειακές και επαγγελματικές απαιτήσεις το επέτρεψαν. Το φετινό  Line - up  δεν σου άφηνε και πολλά περιθώρια :  Black   Sabbath ,  Iron   Maiden ,  Slayer ,  King   Diamond ,  Twisted   Sister ,  Paradise   Lost ,  Anthrax ,  Megadeth ,  Saxon ,  Sacred   Reich ,  Udo ,  Amon   Amarth ,  Ghost … Και ποιος δεν έπαιζε δηλαδή, η Άρτα με τα Γιάννενα μαζί και πως μπορείς να μην πάς όταν οικονομικά μπορείς να εξασφαλίσεις τα ελάχιστα απαραίτητα! Ανάλογο  line - up , που είχα την μεγάλη τύχη να παρευρεθώ, ήταν το  Download   Fest   το 2005 στην Αγγλία. Αξέχαστη εμπειρία και αυτή όπως και η φετινή στο Βελγικό  Dessel   όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το  Graspop   metal   Meeting   από το 1996 αν δεν κάνω λάθος. Πέντε σκηνες ( Main   stage  1 &2,  Marqee ,  Jupiler   και Μ etal   Dome ) Εδω οδηγίες προς ναυτιλομένους- Προγραμματισμός ταξιδίου Ο καιρός ήταν πολύ

Graspop Metal Meeting 2016. 2η ημέρα (Paradise Lost, Testament, Obituary, Ghost, Slayer, Nightwish)

Δεύτερη ημέρα λοιπόν και καθόσον χρειαζόμουν λίγο χρόνο βραδινού ύπνου και ξεκούρασης και μια κάποια απόσταση να διανύσω μαζί με παρκάρισμα, περπάτημα κτλ, «έσκασα» κατά τις 15.00 στο χώρο αν και πρόθεσή μου ήταν να έρθω νωρίτερα. Ο καιρός ήταν χάλια, έβρεχε κατά διαστήματα αλλά η διάθεση παρά ταύτα ήταν στο ζενίθ αναλογιζόμενος τι έχω να δω και σήμερα. Ξεκινώντας την περιγραφή της ημέρας σκόπιμα παραβλέπω και δεν αναφέρομαι καν στους Headliners της 1 ης σκηνής Volbeat . Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μια απίστευτη υπερβολή  των διοργανωτών, που έκαναν επίσης το 2014 πάλι επιλέγοντάς τους ως headliners στο κεντρικό stage πάνω από Gamma Ray και Mastodon ! Ακριβώς ίδια φάρσα μας έκαναν στο Download του 2005 με Headliners κάποιους Feeder στην Main Stage αφήνοντας πίσω τους Garbage και Megadeth ! Οκ, καλοι μουσικοί, εχουν βγαλει καλές δουλείες, έχουν επιρροή  αλλά όσο και να τραβήξουμε την επιτυχία τους, Headliners σε main stage ενός υπερ-φεστιβάλ δεν τους βάζεις ....