Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Rotting Christ, Moonspell. Principal club. 14/11/2019. Thessaloniki

Χωρις να ειμαι φανατικός αλλά απλός φίλος των Moonspell τους βγαζω το καπέλο… ΤΙ ΜΠΑΝΤΑΡΑ!! Επαγγελματίες με ολη την καλή ένοια, τιμιότατοι και άριστοι στην εμφάνισή τους! Ο Fernando θεατρικότατος, γεμάτος πραγματική ενέργεια και πολυ καλή επικοινωνία με το κοινό! Το set list ηταν αρκετα ικανοποιητικό, η διάρκεια απολυτως αναμενόμενη και “χορταστική” για co-headliner.
Ο ήχος ελαφρα πρoβληματικός στην αρχή αλλά οι καλοι ηχολήπτες τον στρωνουν στην πορεία όπως και έγινε.Bασίστηκαν στο πρόσφατο 1755 και το Irreligious αν και κορυφαιες στιγμες ήταν τα “Breath” (αγαπημενο μου) και το κλασικό “Alma Mater”. Φοβερη και η στιγμη που βγηκε αργότερα στους Christ και ερμηνευσε μαζι με Σακη το “Among 2 storms” απο την υπερδισκάρα Dead poem!

Οι Rotting  Christ βγήκαν σύμφων με το πρόγραμμα και στις 23.20 περιπου ήταν πάνω στη σκήνη δίνοντας το κλασικό σύνθημα "πουτ@να όλα!" . Η απόδοσή τους πολυ καλή όπως και ο ηχος αν και νομιζω ότι το 2017 που τους ειδα ήταν ελαφρως καλύτερος. Το set list ικανοποιητικό μιας και επέλεξαν τουλαχιστον 1 κομμάτι απο σχεδόν όλους τους δίσκους (fair !) αλλά για τα δικά μου γούστα, ισως προτιμούσα το προπερσινο (προσωπικά, μου αρεσει περισσοτερο το “εμπορικο” τους πιο “mainstream” πρόσωπο…). Aπολαύσαμε “Kata ton Demona Eautou”, το κλασικό τους cover “Societas Satanas” των Thou Art Lord, “King of a Stellar War” , “Demonon Vrosis” , “among two storms” με guest τον φοβερο Fernado οπως προανέφερα. Εncore βγήκαν με " The Sign of Evil Existence" και το “Νon-serviam” που παντα θα ειναι λόγος για ανελέητο κοπάνημα και το οποίο live ειναι ενα διαφορετικό κομμάτι σε σχεση με την (κάκιστη) studio version.
Τα 2 νεα μέλη εκπλήρωσαν οριακά καλά την αποστολή τους αν και ο νέος κιθαρίστας είχα την εντύπωση ότι ζοριζόταν σε κάποια σημεία… Τα προηχογραφημένα είναι όντως ενα πρόβλημα (σε κάποια σημεία κάπου χάθηκε η μπάλα και ο συντονισμός…) και φυσικά ένας κανονικός πληκτρας θα προσθέσει πολλά θετικά στα live τους. Αναμενόμενα γεμάτη η αίθουσα του Principal, πρέπει να είχε 800 άτομα τουλάχιστον αν όχι παραπάνω!
 Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ακρως ικανοποιητικό, ήταν ενα live που εστω και σαν απλός θαυμαστής του είδους δεν πρέπει να χάσεις όταν μάλιστα σου ζητουν 12-14€ ως αντάλλαγμα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Graspop Metal Meeting 2016 - Προετοιμασια/προγραμματισμος

Οδηγίες προς ναυτιλομένους- Προγραμματισμός ταξιδίου Σε αυτή την υποενότητα αναφέρονται λίγα βασικά πράγματα για τον προγραμματισμό του ταξιδίου και θα βοηθηθούν πιστεύω αρκετοί που, είτε δεν έχουν συμμετέχει ποτέ σε ανάλογου βεληνεκούς φεστιβάλ εξωτερικού, είτε θα βρουν 2-3 ενδιαφέροντα στοιχεία για το Graspop Metal Meeting . Ξεκινώντας από την εξασφάλιση εισιτηρίου για το 4ήμερο, το combi ticket όπως συγκεκριμένα λέγεται, υπήρχε διαθεσιμότητα 2 μήνες πριν για τα κανονικά εισιτήρια των 195 € αλλά τα VIP tickets ήταν sold - out . Ta τελευταία σου έδιναν πρόσβαση σε ειδικό χώρο στην αριστερή άκρη του συναυλιακού χώρου αλλά από ότι είδα από κοντά, παρόλο που είχες την άνεση σου σε τραπεζάκια, σταντ καρέκλες κτλ. δεν ήσουν και πολύ κοντά στις κεντρικές σκηνές όπου διαδραματιζόταν το «έργο» αλλά παρακολουθούσες κυρίως από τις γιγαντοοθόνες. Τα κανονικά combi εισιτήρια, παραδόξως, ήταν διαθέσιμα ακόμη και λίγες ημέρες πριν το γεγονός αλλά είχαν εξαντληθεί τα μονοήμε

Graspop Metal Meeting 2016: Γενικά για το φεστιβαλ

Η σκέψη τριβέλιζε το μυαλό εδώ και ένα χρόνο, η δε τελική απόφαση πάρθηκε 2 μήνες πριν το μεγάλο γεγονός αφού οι οικογενειακές και επαγγελματικές απαιτήσεις το επέτρεψαν. Το φετινό  Line - up  δεν σου άφηνε και πολλά περιθώρια :  Black   Sabbath ,  Iron   Maiden ,  Slayer ,  King   Diamond ,  Twisted   Sister ,  Paradise   Lost ,  Anthrax ,  Megadeth ,  Saxon ,  Sacred   Reich ,  Udo ,  Amon   Amarth ,  Ghost … Και ποιος δεν έπαιζε δηλαδή, η Άρτα με τα Γιάννενα μαζί και πως μπορείς να μην πάς όταν οικονομικά μπορείς να εξασφαλίσεις τα ελάχιστα απαραίτητα! Ανάλογο  line - up , που είχα την μεγάλη τύχη να παρευρεθώ, ήταν το  Download   Fest   το 2005 στην Αγγλία. Αξέχαστη εμπειρία και αυτή όπως και η φετινή στο Βελγικό  Dessel   όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το  Graspop   metal   Meeting   από το 1996 αν δεν κάνω λάθος. Πέντε σκηνες ( Main   stage  1 &2,  Marqee ,  Jupiler   και Μ etal   Dome ) Εδω οδηγίες προς ναυτιλομένους- Προγραμματισμός ταξιδίου Ο καιρός ήταν πολύ

Graspop Metal Meeting 2016. 2η ημέρα (Paradise Lost, Testament, Obituary, Ghost, Slayer, Nightwish)

Δεύτερη ημέρα λοιπόν και καθόσον χρειαζόμουν λίγο χρόνο βραδινού ύπνου και ξεκούρασης και μια κάποια απόσταση να διανύσω μαζί με παρκάρισμα, περπάτημα κτλ, «έσκασα» κατά τις 15.00 στο χώρο αν και πρόθεσή μου ήταν να έρθω νωρίτερα. Ο καιρός ήταν χάλια, έβρεχε κατά διαστήματα αλλά η διάθεση παρά ταύτα ήταν στο ζενίθ αναλογιζόμενος τι έχω να δω και σήμερα. Ξεκινώντας την περιγραφή της ημέρας σκόπιμα παραβλέπω και δεν αναφέρομαι καν στους Headliners της 1 ης σκηνής Volbeat . Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μια απίστευτη υπερβολή  των διοργανωτών, που έκαναν επίσης το 2014 πάλι επιλέγοντάς τους ως headliners στο κεντρικό stage πάνω από Gamma Ray και Mastodon ! Ακριβώς ίδια φάρσα μας έκαναν στο Download του 2005 με Headliners κάποιους Feeder στην Main Stage αφήνοντας πίσω τους Garbage και Megadeth ! Οκ, καλοι μουσικοί, εχουν βγαλει καλές δουλείες, έχουν επιρροή  αλλά όσο και να τραβήξουμε την επιτυχία τους, Headliners σε main stage ενός υπερ-φεστιβάλ δεν τους βάζεις ....